Yangın Merdiveni Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.

Kapatma Mekanizması: Yangın kapıları, yangın sırasında daima kapalı tutulmalıdır. Bir kapı andıran veya yaylı menteşe bunu sağlar.

Z tipi yangın merdivenleri düzlük kollu niteleyerek tabir edilen yangın merdivenleridir. şiddetli konstrüksiyonlarda ani durumlarda insanoğluın hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyelerine imkân sağlayıcı en emniyetli yangın merdivenidir.

Yangın çabucak kapıların esenlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve vesair Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla düz orantılıdır. İçerideki duman ve ısının hariçya yansımaması yürekin bapnın çabucak kapanması çok önemlidir. 

 Buna ödenek, bu bapnın birincil amacı, yangının farklı odalar arasında yayılmasını önlemek veya batilatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine nazaran

Menteşeleri Arama Edin: Bütün menteşelerin kem yahut münkesir vidalar olmadan yoğunca sabitlendiğinden sakıncasız olun. Bapnın iyi şekilde hizmetının kuruluşldığından ve yangının yoğunluğunda rast çallıkıştığından güvenli olun.

Yangın Bapsı Kilidi bapnın otomatik kapanması ile yan yana devreye giren, ısı ve dumanın vesair tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı kesifı disiplinya kapanmaktadır.

Patlama evet da herhangi bir yangın vakasına karşı güvenli tahliyelerde yangın bapsı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, tasavvur olarak son kerte çeşitli bir skalaya sahiptir.

Müzelik yapılarda ve yangın merdiveni vadiı daraç olan binalarda kaçış merdiveni inşaatına olanak vermektedir. 

Can Zayiatını Önleme: Yangın çıkış kapıları, yapı sakinlerinin hızlı tahliyesini sağlayarak yaşama zayiatını en aza indirir.

Montaj: Yangın bapsı, doğru şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın Yangın Kapısı anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, kompetan bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde olduğu kabilinden farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Kuvvetli yahut çelikten yapılan ve binanın dışında iz alan yangın merdivenleri bile yangın yönetmeliği standartlarının oluşturulabilmesi muhtevain kullanılmaktadır.

Yaman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları çevresı ile yangın takkadak insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Acil çıkış kapısı adı ile de bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşkın dokumada bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Report this wiki page